Mellan dröm och verklighet 2017

 

Den 7 september – 22 oktober i Församlingens Hus, vid Danderyds kyrka visade Carina ett stort antal målningar på temat “Mellan dröm och verklighet”. Hon beskriver utställningen här:

Konsten består huvudsakligen av berättande måleri, vissa med en vemodig ton. “Den första målningen med ett barndomsminne kom helt oväntat. Plötsligt började jag måla min pappa med resväskan. Han lämnade familjen när jag var 10 år. Att måla den händelsen, blev min första resa till barndomslandet. Jag kom att fortsätta utforska barndomsminnen, särskilt de som var kopplade till en stark känsla, t ex sorg, ensamhet, förundran eller glädje. Jag fann många bilder och upptäckte att när jag väl funnit känslan, så kom målningen lätt och naturligt.
En del upplever bilderna vemodiga men, min barndom var som de flesta andras, fylld av både glädje och sorg. Däremot var jag nog en allvarlig liten tjej. Jag tror att alla vuxna, om de blickar tillbaka, minns händelser och hur det kändes i kroppen vid just det tillfället. Det finns en dramatik i barndomsminnen. Hur gammal man än blir, så finns de tidiga minnena kvar. Men, allt jag fäster på duken kanske inte varit verklighet. Steget mellan dröm och verklighet är inte så långt.”
I utställningen visas för första gången alla mina berättande målningar – den första serien, gjord i ett naivistiskt utförande (tre av dem visades på Liljevalchs Vårsalong, 2011) och den nya serien, där flickan möter betraktarens blick och utförandet är mer utvecklat.

Välkommen på en resa in i barndomslandet.

Några vernissagebilder.

Utställningen var interaktiv – besökarna kunde låna hörlurar och lyssna på musiken som hörde till vissa målningar eller höra en inspelning där Carina berättade om utställningen, Mellan dröm och verklighet.