Geometri

Allt i vår naturliga värld, från den lilla snöflingan till människans DNA är uppbyggt enligt den heliga geometrin – en form eller ett mönster gjorda av identiska delar, vilket i sin tur är identiska med själva helhetsmönstret. Geometrin synliggör vår samhörighet med naturen och skapelseprocessen, ja hela universum.

Heliga platser, från de förhistoriska monumenten vid Stonehenge till pyramiden av Cheops vid Giza och världens stora katedraler, moskéer och tempel är alla utformade i enlighet med principerna i den heliga geometrin.

Det här är ingen ny kunskap. Redan i de grekiska mysterieskolorna, för 2500 år sedan, lärde man sig att det finns fem perfekta tredimensionella former; tetraeder, hexaeder (kuben), oktaeder, dodekaeder, och ikosaeder. De kallas för de platoniska kropparna och de utgör grunden för allt i den fysiska världen.

Moderna forskare förlöjligade teorierna fram till 1980-talet, när professor Robert Moon vid University of Chicago visade att hela det periodiska systemet – bokstavligen allt i den fysiska världen – faktiskt bygger på dessa fem geometriska former. Läs mer…